Nap

A legtöbb természeti, politeista és neopogány vallás középpontjában, de legalábbis igen előkelő pozícióban áll ez az égitest. Nem véletlenül: a földi élet kialakulásához nagyban hozzájárult napunk. Eképp egyfajta hálával áldoznak neki, és az egyik fő szimbólummá vált.

A napot általában a hold párjaként a férfi nemhez kapcsolják. Míg a hold a passzív, a nap az aktív oldalt képviseli. A nappal kapcsolatos varázslatokat akkor szokták használni, ha reményre, tetterőre, akaraterőre, fényre, megvilágosodásra van szükség. Végezhetünk napvarázslatokat gyógyulásért, növekedésért, termékenységért (főleg a férfiak termékenységéért), kreativitásért, de hatalommal, irányítással, teljesítménnyel, akarattal, élettel, önértékeléssel, egoval kapcsolatos varázslatokhoz is remekül használható. Időjárás befolyásolásánál a nap szárazságot, hőséget hozhat, ezért ajánlatos óvatosan bánni vele.

Ha valamelyik életciklusunk zárul vagy zárult, akkor újjászületésért Yule ünnepén is végezhetünk napvarázslatokat a felkelő nap fényében. Yule ünnepén több hagyomány ünnepli a napisten újjászületését, ezért ez remek alkalom, hogy minden régivel szakítsunk, és belekezdjünk egy új dologba.

sun.jpg

(Kép forrása: Google)

Ha magunk szeretnénk napvarázslatot írni, a legjobb, ha a tűzzel munkálkodunk. Időzíthetjük vasárnapra vagy a déli órákra a varázslatot. Használjunk arany, sárga, narancs vagy piros színű gyertyákat, és viseljünk arany ékszereket. Füstöléshez fahéjat, szegfűszeget, mirhát, sárkányvért, szantálfát, tömjént, borókát, gyömbért, bazsalikomot, szerecsendiót, borsmentát, angyalgyökeret, ánizst, kamillát, sáfrányt, nyárfát, kőrist, babérleveleket vagy rozmaringot használjunk. Ha ásványokat használunk, akkor részesítsük előnyben a sárga és vörös színű achátokat, borostyánt, rubint, topázt, citrint, gránátokat, valamint a sárga és piros jáspisokat.

A nappal kapcsolatos rituálékon az ételekhez használhatunk borókabogyót, napraforgómagot, fahéjat, szerecsendiót, édesköményt, ánizst, rozmaringot, körömvirágot, citrusféléket, diót, mandulát, szőlőt, vadhúsokat vagy bárányt, és mindenféle gabonából készült kenyeret.

Sok nőnek nehezére esik a nap férfias oldalához kapcsolódni, ez többnyire a kereszténység férfi istenségével kapcsolatos negatív előéletek miatt van. Próbáljuk meg ezeket félretenni, és ne engedjük, hogy a korábbi tapasztalatok, rossz mantrák befolyásolják azt a csodálatos megélést, amit a nappal kapcsolatban átélhetünk!

Legkedveltebbek

Samhain

Tarot és története